Educati azi, valorosi maine

19 Iulie 2016.

In iulie 2016,  Asociatia Institutul de Relatii Umane- Partener 1 in Proiectul „Educati azi, valorosi maine”-PET029 si Colegiul Tehnic „Raluca Ripan” din Cluj-Napoca au sustinut activitatea la care au participat tinerii adolescenti, elevi de liceu si beneficiarii cursurilor de peereducators.

Subiectele abordate (relatiile la varsta adolescentei) au avut ca scop introducerea tinerilor in universul problematicilor cotidine: "cum ne alegem prietenii?", "ce valori sa preluam de la acestia?", "cum se elimina discriminarile, ce facem pentru a fi acceptati si validati in grupurile care ne caracterizeaza?", "cum eliminam impresiile gresite deja-formate despre ceilalti si  cum ne raportam la ceilalti, dincolo de aparente?".

Totodata, tinerilor li s-au prezentat valorile celor proveniti din medii defavorizate si s-au discutat dificultatile existente la acest nivel, incercandu-se sa se identifice solutii pentru a se ameliora relatiile dintre diferitele clase sociale.

De asemenea, elevilor li s-a pus problema daca un individ provenit din mediu defavorizat poate fi iubit/acceptat pentru ceea ce este si daca pot fi eliminate prejudecatile. Se remarca deschiderea tinerilor catre acceptare si imbunatatire a relatiilor dintre ei si ca exista dorinta de a se ajuta reciproc sa evolueze.

Dr. CRISTIAN ANDREI- "Cealalta persoana",

http://cealaltapersoana-drcandrei

 

 

LASA UN COMENTARIU

Campurile marcate cu * sunt obligatorii