Educaravana- vizita de prospectare in Comuna Ganeasa (IF)

15 Martie 2016.

Responsabilul EduCaravana, Doctorul Cristian Andrei, s-a deplasat in perioada 25-29 februarie, in trei sate ale comunei Ganeasa, respectiv satul Cozieni, satul Sindrilita si satul Piteasca. Conform Recensamantului din 2011, comuna Ganeasa figureaza cu un procentaj de 23,17% populatie roma, iar satele mentionate au impreuna aproximativ 3000 de romi, dintre care fiind declarati la recensamant doar 1100.
In aceste trei sate, Cozieni, Sindrilita si Piteasca, exista familii cu proprietati agricole, dar nu se implica in munca si cultivarea lor, ceea ce face ca 30% din persoanele de etnie roma sa aiba un nivel de trai extrem de scazut, multi neavand ocupatie.

Remarcabil este faptul ca rata de scolarizare a tinerilor romi de aici, este mult ridicata peste media populatiei de etnie roma. Stand de vorba cu localnicii, Responsabilul EduCaravana a incercat sa ii motiveze spre implicarea in mediul profesional  si sa ii orienteze pe cei fara ocupatie spre munca agricola, pentru a-si imbunatati nivelul de existenta.

 

 

 

LASA UN COMENTARIU

Campurile marcate cu * sunt obligatorii