Caravana educatiei vine la tine in sat

24 Octombrie 2015.

O echipa de specialisti aflata sub coordonarea doctorului Cristian Andrei va realiza prin intermediul unui mijloc mobil, modern (de tip rulota dotata corespunzator activitatii) vizite de cate 3-5 zile in comunitatile izolate din tara, in mod deosebit cele locuite preponderent de romi si in care transportul public este aproape inexistent sau greu de utilizat.

Specialistii nostri, din domeniul social si psihologic, vor ajunge in minim 7 judete izolate si marginalizate din intreaga tara din urmatoarele regiuni: Regiunea Bucuresti - Ilfov, In Bucuresti si Orasul Voluntari, Regiunea Sud Muntenia, Judetul Prahova , orasul Ploiesti, Regiunea Sud Muntenia, Judetul Giurgiu, in orasul Giurgiu, Regiunea Sud Muntenia, in orasul Calarasi, Regiunea Sud Muntenia, in orasul Targoviste, Judetul Dambovita, Regiunea Nord Vest, in orasul Cluj, Regiunea Centru, in orasul Mures.

Locatiile vor fi selectate pe baza criteriilor legate de nivelul de saracie, numar de comunitati de romi si proiectele existente pentru ei, comunitatile in care predomina saracia si abandonul scolar. Comunitatile vor fi vizitate de echipa de specialisti prin unitatea mobila, oferind asistenta gratuita din punct de vedere psihologic si social familiilor si tinerilor aflati in dificultate. Activitatile vor fi organizate in conformitate cu nevoile identificate, se vor baza pe consiliere, educatie, indrumare, peer education, informare, suport.

Impreuna cu voluntarii locali vor fi distribuite si materiale educative, realizate in cadrul proiectului „ Educati azi, valorosi maine”. Estimam ca in cadrul fiecare intalniri un numar de minim 20 de pesoane vor participa la fiecare intalnirie organizata/zi.

LASA UN COMENTARIU

Campurile marcate cu * sunt obligatorii