EDUcaravana Plus- Schimbarea vine din interior.

20 Iunie 2016.


Pentru ca interventiile in exterior sunt mai putin utile decat cele din interior, Proiectul EDUcaravana isi propune sa ii implice direct pe tinerii romi in schimbarea de viziune a comunitatilor in care traiesc si sa faca din acestia modele de educatie cu privire la bunatate si  coexistenta sociala. Asadar, EDUcaravana se va intoarce in comunitatile deja vizitate si ii va antrena pe tinerii identificati sa participe la Proiect.
Intrucat se doreste ca schimbarea sa vina din interior, li se vor inmana tinerilor implicati, camere foto si video, cu ajutorul carora vor putea sa supravegheze comunitatile in care traiesc. Astfel, se pot sistematiza informatiile si se poate studia calitativ comportamentul comunitatilor de romi. Prin urmare, tinerii romi vor putea analiza obiectiv comunitatea si situatiile existente si vor putea sa devina co-autori ai studiului.
Se pune accent pe faptul ca tinerii vor fi entuziasmati de folosirea echipamentelor moderne si vor lucra cu mai multa daruire, pentru ei si pentru comunitatile in care traiesc. La finalul zilei, se vor sistematiza si discuta rezultatele obtinute. 
Pe baza acestor cercetari se va tipari un Ghid de interactiune cu comunitatile de romi, ghid care va fi de folos pentru ca nu e bazat decat pe teorie, ci va fi un rezultat al interpretarilor unor fapte, al cercetarilor intreprinse. Acest ghid va fi distribuit celor care au dificultati in integrarea romilor si va fi util din cel putin doua puncte de vedere: pe de-o parte, va creste vizibilitatea Proiectului, iar pe de alta, cei care lucreaza cu romii, mai ales cu cei tineri, vor avea un ghid cu ajutorul carora ii vor putea intelege mai bine si astfel, relatiile sociale se vor remedia si consolida.
Totodata, pentru promovarea viziunii si activitatii Proiectului, se va folosi canalul Google Ad Grants, ceea ce face ca Proiectul sa fie plasat in primele randuri ale oricarui search pe Google in domeniul incluziunii, minoritatior, educatiei etc.
Dr. Cristian Andrei,
coordonator Educaravana

LASA UN COMENTARIU

Campurile marcate cu * sunt obligatorii